Meer informatie, bel 0162-68 26 09Home
Wandelen, varen of
gewoon van de prachtige ruige natuur genieten....

Natuurpark de Biesbosch

Beleef het in de Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, spaarbekkens voor de drinkwatervoorziening en natuurlijk de bevers. Biesboschbeleven.nl biedt u verschillende arrangementen waarmee u de Biesbosch echt kunt beleven! 

Bevers in de Biesbosch

De bevers komen sinds 1988 weer in de Biesbosch voor en zijn uitgezet door Staatsbosbeheer. De bevers komen uit het Elbegebied in Duitsland. De dieren leven van de bast van struiken en bomen. Volgens de laatste telling van Staatsbosbeheer leven er zo’n 200 bevers in de Biesbosch.

Speciaal voor kinderen organiseren we de Bevertocht door de Biesbosch, waar ze op een leuke en leerzame manier op zoek gaan de bever in de Biesbosch. 

Getijdenverschil in de Biesbosch

De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren. Toch bedraagt het getijdenverschil nog steeds zo'n 40 cm. De Biesbosch behoort tot de grootste waardevolle natuurgebieden van ons land en mag zich dan ook Nationaal Park noemen.

 

Natuurpark de Biesbosch