Onze rondvaarten door de Biesbosch

Varen met onze fluisterboot is een echte natuurbeleving! Ons schip, de Zuidwaard, is een fluisterboot die aan maximaal 50 personen plaats biedt. Hiermee kunnen we op de mooiste plekken in de Biesbosch komen. Met de Fluisterboot bereiken we kreken en geulen in de Biesbosch waar je prachtige flora en fauna zult ontdekken. Je ziet gegarandeerd de mooiste stukken natuur die het natuurgebied te bieden heeft! 

Bekijk de agenda voor tochten die op dit moment zijn ingepland en kom varen in de Biesbosch! Voor een reservering of voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen. Telefonisch contact opnemen kan via 0162 68 26 09. Wij heten u graag welkom aan boord van De Zuidwaard!

Varen in de Biesbosch

Zin om lekker uit te waaien in een prachtige omgeving? Dat kan in de Biesbosch tijdens één van onze rondvaarten met de fluisterboot! Tijdens deze twee uur durende vaartochten door de natuur kunt u genieten van het uitzicht en de bewoners van het drasland van dichtbij bekijken.
Op dit moment kunnen er vanwege de Corona maatregelen geen gidsen ingezet worden, u wandelt dus op eigen gelegenheid! We voorzien we je van voldoende informatie over de Biesbosch, dit maakt deze vaartocht niet alleen mooi, maar ook educatief!

Wil je de Biesbosch ook graag te voet ontdekken? Tijdens een Zwerftocht in de Biesbosch combineren we prachtige vaar en wandelroutes door het natuurgebied. Deze 3 uur durende tocht is een prachtige eerste kennismaking met de Biesbosch en begint vanaf Drimmelen. 

Antwoorden op veel voorkomende vragen betreft een rondvaart 

  • Zorg dat u tijdig aanwezig bent. Houd rekening met parkeren.
  • Uiterlijk 15 minuten voor vertrek melden bij Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw (Biesboschweg 2).
  • Bij de zwerftocht moet iedereen de wandeling mee kunnen maken.
  • Ons schip de Zuidwaard is niet rolstoeltoegankelijk. Voor rolstoeltoegankelijke schepen en arrangementen kunt u terecht op zilvermeeuw.nl.
  • De Zuidwaard is overdekt, maar de zijkanten van het schip zijn open.
  • Betaling kan zowel met pin als contant worden gedaan.
  • Voor openbaar vervoer verwijzen wij u naar 0900-9292 of 9292ov.nl.
  • Aan boord is een (primitief) toiletje. Wij adviseren om van tevoren van het toilet in het informatiecentrum gebruik te maken.
Op zoek naar B. Bever

Met de bevertochten gaan we op zoek naar de Bevers in de Biesbosch. Ontdek de beroemdste inwoner van de Biesbosch in zijn natuurlijke omgeving. Samen met een gids van Staatsbosbeheer zorgen we voor een educatieve Bevertocht door de Biesbosch.

Meer informatie
Zwerftocht

Ga mee op zwerftocht door de Biesbosch. Een prachtige eerste kennismaking met het Nationaal Park de Biesbosch. Ontdek de prachtige natuur tijdens een midadg varen en wandelen door de Biesbosch.

Meer informatie