Onze rondvaarten door de Biesbosch

Varen met onze fluisterboot een echte natuurbeleving! Ons schip, de Zuidwaard, is een fluisterboot die aan maximaal 50 personen plaats biedt. Hiermee kunnen we op de mooiste plekken in de Biesbosch komen. Je ziet gegarandeerd de mooiste stukken natuur die het natuurgebied te bieden heeft! 

Bekijk de agenda voor tochten die op dit moment zijn ingepland en kom varen in de Biesbosch! Voor een reservering of voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 0162 68 26 09. Wij heten u graag welkom aan boord van De Zuidwaard!

Varen in de Biesbosch

Zin om lekker uit te waaien in een prachtige omgeving? Dat kan in de Biesbosch tijdens één van onze rondvaarten met de fluisterboot! Tijdens deze twee uur durende vaartochten door de natuur kunt u genieten van het uitzicht en de bewoners van het drasland van dichtbij bekijken. De rondvaart wordt begeleid door een gids van Staatsbosbeheer Biesbosch. Deze enthousiaste vrijwilligers weten u alles te vertellen over dit prachtige natuurgebied! Dit maakt deze vaartocht niet alleen mooi, maar ook educatief!

Altijd een gids van Staatsbosbeheer

We combineren onze jarenlange vaarervaring in de Biesbosch met de kennis van Staatsbosbeheer. Zij weten alles over de aanwezige flora en fauna in het Nationale Park. Op deze manier worden twee aparte aspecten met elkaar gecombineerd.

Onze fluisterboot is gebouwd om stil door het gebied te varen. Hierdoor kunt u volop genieten van alle schoonheid die de Biesbosch te bieden heeft. Bovendien kunt u met elk weertype genieten van de prachtige omgeving. Onze fluisterboot is namelijk voorzien van een waterdicht dak zodat u tijdens slecht weer droog blijft. Tijdens mooi weer kunt u van de zon genieten op het ruime achterdek van onze fluisterboot.

Antwoorden op veel voorkomende vragen

  • Zorg dat u tijdig aanwezig bent. Houd rekening met parkeren.
  • Uiterlijk 15 minuten voor vertrek melden bij het Biesbosch Informatiecentrum (Biesboschweg 4).
  • Bij de zwerftocht moet iedereen de wandeling mee kunnen maken.
  • Ons schip de Zuidwaard is niet rolstoeltoegankelijk. Voor rolstoeltoegankelijke schepen en arrangementen kunt u terecht op zilvermeeuw.nl.
  • De Zuidwaard is overdekt, maar de zijkanten van het schip zijn open.
  • Betaling kan zowel met pin als contant worden gedaan.
  • Voor openbaar vervoer verwijzen wij u naar 0900-9292 of 9292ov.nl.
  • Aan boord is een (primitief) toiletje. Wij adviseren om van tevoren van het toilet in het informatiecentrum gebruik te maken.
Op zoek naar B. Bever

Ontdek de beroemdste inwoner van de Biesbosch in zijn natuurlijke omgeving

Meer informatie
Zwerftocht

Een prachtige eerste kennismaking met het Nationaal Park de Biesbosch.

Meer informatie