Wandelen in de Biesbosch

Samen met Staatsbosbeheer organiseren wij wandeltochten in de Biesbosch, ook wel zwerftochten genoemd. Tijdens deze tocht ontdekt u Nationaal Park de Biesbosch al varend en wandelend. Voorafgaand aan deze tocht wordt u vriendelijk ontvangen in het Biesbosch Informatiecentrum van Staatsbosbeheer in Drimmelen.

Gidsen van Staatsbosbeheer geven een korte uitleg over de Biesbosch en de ongerepte natuur van dit Nationale Park. Na de introductie schepen we in op de Zuidwaard en varen we naar onze eerste bestemming; de Eendenkooi. Bij de Eendenkooi zullen we een stop maken tijdens en zal Staatsbosbeheer een verdere uitleg zal geven over dit bijzondere gebied. 

Het Programma

De activiteiten bestaan uit een natuurwandeling in de Biesbosch van ongeveer 2 kilometer rond de Eendenkooi, waarna we op de terugweg naar het beginpunt terugvaren. Na een wandeling gemaakt te hebben rond de Eendenkooi lopen we door de grienden richting "Het Bruggetje van Sint Jan". Dit ligt in het hart van de Biesbosch. Onze Fluisterboot zal hier naartoe varen en vanuit dat punt varen we door de prachtige kreekjes van de Biesbosch weer terug in de richting van Drimmelen.

Wandelen in de Biesbosch

Dit is een unieke tocht waarbij u kunt varen en wandelen in de Biesbosch! Er zijn mooie uitkijkpunten waar u van het landschap van de Biesbosch kunt genieten. De gehele regio is het zeker waard door de prachtige wandelroutes. Draag stevige schoenen en een lange broek ter bescherming voor deze vaarwandeltocht.

Tijdens het wandelen in de Biesbosch valt altijd iets moois te spotten, dus vergeet vooral je verrekijker en camera niet mee te nemen. Avontuurlijker kan bijna niet!

Wandelen in de Biesbosch?

Bekijk de agenda voor alle tijden, data en het direct online reserveren van deze unieke wandeltocht in de Biesbosch. Met deze tocht vaart u naar de mooiste wandelplekken van de Biesbosch! Heeft u nog specifieke vragen over de tocht? U kunt altijd contact met ons opnemen via 0162 68 26 09 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

De Eendenkooi: Een waar monument!

Een unieke oud-Hollandse bezienswaardigheid

Meer informatie