Wandelen in de Biesbosch, met gids

Samen met Staatsbosbeheer organiseren wij wandeltochten in de Biesbosch, ook wel zwerftochten genoemd. Tijdens deze vaar- en wandeltocht ontdekt u Nationaal Park de Biesbosch al varend vanaf een fluisterboot in combinatie met een wandeling onder leiding van de biesboschgids. Voorafgaand aan deze tocht wordt u vriendelijk ontvangen in het Biesbosch bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de haven van Drimmelen. Gelegen in het hart van de Brabantse Biesbosch.

De gids van Staatsbosbeheer geeft een korte uitleg over de historie van de Biesbosch en de ongerepte natuur van het Biesbosch Nationaal Park. Bij aanvang van de zwerftocht geeft de gids aan welke vogels je kunt verwachten, wat de duur van de wandeltour is en welke ambachten vroeger in de Biesbosch voorkwamen. Daarnaast vertelt de wandelgids over unieke dieren zoals bevers, visarenden en zélfs de zeearend, die gespot kunnen worden tijdens het varen door of wandelen in de Biesbosch.

We vertrekken met de fluisterboot vanuit het zuidelijk deel van de Biesbosch. Vanuit hier varen we naar onze eerste bestemming; de Eendenkooi. Bij de Eendenkooi zullen we uitstappen om een wandeling te maken. Hier zal de gids van Staatsbosbeheer vertellen hoe de eendenkooien vroeger werden ingezet om wilde eenden te vangen. Daarnaast legt de gids uit waarom de Biesbosch zo’n bijzonder zoetwatergebied is.

Boek een tocht

Programma van de Biesbosch wandeltocht met gids

De wandel- en vaarexcursie bestaat uit een natuurwandeling van circa 2 kilometer door de Biesbosch, rond de eendenkooi, onder leiding van een biesboschgids. Na een wandeling gemaakt te hebben rond de Eendenkooi lopen we door de grienden richting "Het Bruggetje van Sint Jan". Dit ligt in het hart van de Biesbosch. Onze Fluisterboot zal hier naartoe varen en vanuit dat punt varen we door de prachtige kreekjes van de Biesbosch weer terug richting de haven van Drimmelen.

Wandelen door de Biesbosch met gids

Dit is een unieke tocht waarbij u kunt varen én wandelen in de Biesbosch! Er zijn mooie uitzichtpunten en uitkijkpunten waar u van het landschap van de Biesbosch kunt genieten. De gehele regio is het zeker waard door de prachtige wandelroutes. Draag stevige schoenen en een lange broek ter bescherming voor deze vaarwandeltocht.

Tijdens het wandelen in de Biesbosch valt altijd iets moois te spotten, dus vergeet vooral je verrekijker en camera niet mee te nemen. Avontuurlijker kan bijna niet!

Wandelen in de Biesbosch?

Bekijk de agenda voor alle tijden, data en het direct online reserveren van deze unieke wandeltocht met gids door de Biesbosch. Met deze tocht vaart u naar de mooiste wandelplekken van de Biesbosch! Heeft u nog specifieke vragen over de tocht? U kunt altijd contact met ons opnemen via 0162 68 26 09 of door onderstaand contactformulier in te vullen.

De Eendenkooi: Een waar monument!

Een unieke oud-Hollandse bezienswaardigheid

Meer informatie