Natuurpark de Biesbosch

Beleef het in de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen door haar unieke landschap, brede en smalle kreken, spaarbekkens voor de drinkwatervoorziening en natuurlijk de bevers. Biesbosch Beleven biedt verschillende arrangementen waarmee u de Biesbosch echt kunt beleven!

Bevers in de Biesbosch

De bevers komen sinds 1988 weer in de Biesbosch voor en zijn uitgezet door Staatsbosbeheer. Deze dieren leven van de bast van struiken en bomen. Volgens de laatste telling van Staatsbosbeheer leven er zo’n 250 bevers in de Biesbosch.

Speciaal voor kinderen organiseren we de bevertocht door de Biesbosch, waar ze op een leuke en leerzame manier op zoek gaan naar de bever in de Biesbosch.

Nationaal Park de Biesbosch

Getijdenverschil

De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken haar grote getijdenwerking verloren. Toch bedraagt het getijdenverschil nog steeds zo'n 40 cm. De gidsen van Staatsbosbeheer, die aanwezig zijn op onze tochten, kunnen je meer vertellen over alle feitjes over de Biesbosch.  Zo werd de Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog namelijk grootschalig gebruikt door het verzet om onderduikers te verstoppen. De Biesbosch heeft dus ook zeker een rol gespeeld in de geschiedenis van ons land. De Biesbosch behoort hierdoor tot de grootste en meest waardevolle natuurgebieden van ons land.

Onze fluisterboot

Onze fluisterboot zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van natuurpark de Biesbosch. Er vaart altijd een gids van Staatsbosbeheer mee met onze tochten waardoor u alles over de Biesbosch te weten komt. Onze fluisterboot is in staat om op vrijwel alle plekken in de Biesbosch te komen zodat u niks van dit prachtige natuurgebied hoeft te missen. Bovendien beschikt onze fluisterboot over een kleine en stille dieselmotor die nauwelijks geluid maakt. Hierdoor kunt u optimaal genieten van de prachtige natuur om u heen. 

De Biesbosch: Een genot voor dierenliefhebbers

Naast de ongeveer 250 bevers leven er ook nog tal van andere dieren in de Biesbosch. Voorheen was de Biesbosch zelfs een belangrijk gebied voor anadrome trekvissen zoals zalm, maar met de komst van de deltawerken zijn deze vissen uit de Biesbosch verdwenen. Wel zijn er nog steeds tal van zoetwatervissen, vogels, amfibieën en zoogdieren in de Biesbosch te vinden. Misschien ontdekt u er wel één tijdens een tocht met onze fluisterboot. Neem een kijkje naar de mogelijkheden of reserveer direct!

 

Op zoek naar B. Bever

Ontdek de beroemdste inwoner van de Biesbosch in zijn natuurlijke omgeving

Meer informatie